Constanta Mamaia Litoral

31 Mar, 2009

Cum s-a schimbat atmosfera la targurile imobiliare de locuinte in mai putin de un an

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Imobiliare|Regim Hotelier

La primul targ de locuinte organizat anul acesta in Bucuresti au fost prezenti aproximativ 15.000 de vizitatori, in cautarea unor apartamente la preturi reduse, pentru care au putut negocia daca dispuneau de lichiditati.

Expozantii au devenit surprinsi de faptul ca numarul vizitatorilor este ridicat, principala intrebare adresata de catre vizitatori a fost legata de nivelul reducerilor, iar contractele au fost semnate doar dupa o runda de negociere directa intre cumparator si dezvoltator, in care pretul de tranzactionare a apartamentelor putea scadea cu pana la 40% fata de nivelul initial.

Acestea sunt principalele modificari, fata de editiile anterioare, care au putut fi observate la primul targ imobiliar de locuinte organizat anul acesta in Bucuresti, Targul National Imobiliar, care s-a desfasurat la Palatul Parlamentului din Bucuresti la sfarsitul saptamanii trecute.

De la targ au lipsit numele mari de pe piata de  consultanta imobiliara, precum Colliers International sau CB Richard Ellis Eurisko, proiectele imobiliare fiind reprezentate direct de catre companiile de dezvoltare imobiliara, tinand cont ca pe fondul scaderii vanzarilor mai multe contracte au fost reziliate.

Acest lucru a permis cumparatorilor sa discute direct cu reprezentantii proprietarilor de locuinte, ceea ce a facilitat negocierile, astfel ca unii dezvoltatori au incheiat mai multe tranzactii decat s-ar fi asteptat inaintea targului.

„Au fost cazuri in care pentru un apartament cu un pret initial de 125.000 de euro, dezvoltatorul a cerut 79.000 de euro si a fost vandut pentru 73.000 de euro cu plata integrala”, a declarat in ultima zi de targ Adrian Bercea, directorul firmei BDOBC, organizatorul Targului National Imobiliar.

Printre cei mai importanti dezvoltatori care si-au expus ofertele la targ se numara companii precum GTC, Impact, Domus Stil sau Can Serv.

Daca in primele doua zile ale targului, joi si vineri, numarul vizitatorilor a fost in valori normale, duminica dupa-amiaza se formase la intrare o coada de 30-40 de persoane care asteptau sa vada cu ce oferte au venit dezvoltatorii intr-o perioada in care majoritatea dintre acestia sperau la reduceri consistente.

In ciuda faptului ca dezvoltatorii au afisat cu caractere mari reducerile de 10-15%, 5.000 de euro sau chiar masinile oferite bonus la achizitia unui apartament, cei mai multi din cei aproximativ 15.000 de vizitatori au plecat dezamagiti de faptul ca reducerile se adreseaza doar anumitor proiecte, iar la nivelul targului majoritatea ofertelor au fost pentru zona de nord si vest a Capitalei.

Astfel, un cuplu care locuieste in sudul Capitalei era interesat de un apartament cu trei camere in cadrul ansamblului Serena, dezvoltat de Grupo Lar. Tinerii ar fi fost dispusi sa plateasca aproximativ 120.000 de euro, cu TVA inclusa, pentru un apartament in cadrul proiectului, dar preturile pentru aceste locuinte pornesc de la 134.000 de euro, plus TVA, potrivit vizitatorilor.

„Ne interesa un apartament intr-un ansamblu din zona Viilor-Fabrica de Chibrituri, dar desi dezvoltatorului ii merge destul de prost, tinand cont ca a divizat constructia proiectului in doua faze, inca nu a operat reduceri de pret semnificative”, a spus Bogdan M., care lucreaza in domeniul financiar.

Alti vizitatori erau interesati de oferte in zone semi-centrale ale orasului, unde ar fi fost dispusi sa plateasca aproximativ 100.000 de euro pentru un apartament cu doua camere, insa preturile acestora sunt aproape duble in prezent si din cauza faptului ca oferta este redusa.Pe de alta parte, unii vizitatori ar fi fost dispusi sa plateasca 60.000-70.000 de euro pentru un apartament nou in Titan, dar si in acest caz ofertele erau cu cel putin 30% mai mari decat asteptarile potentialilor cumparatori.

Chiar daca majoritatea vizitatorilor au plecat dezamagiti de preturi, organizatorii au fost multumiti de prezenta numeroasa in cadrul targului, tinand cont ca au fost stranse contacte care ii vor tine ocupati pe expozanti trei luni de acum incolo, potrivit declaratiilor organizatorilor.

Dezvoltatorii care isi concentreaza strategiile de vanzari pe prezenta la targurile de profil au insa sansa de a strange noi contacte la cel de-al doilea targ de locuinte al anului – Targul International de Apartamente Condominium – care se desfasoara de astazi pana duminica la Sala Palatului din Bucuresti.

Organizatorii au anuntat ca vor fi prezente in cadrul proiectului 25 de proiecte imobiliare cu un numar de aproximativ 10.000 de locuinte, iar reducerile vor fi cuprinse intre 10% si 30%, unii dezvoltatori oferind totodata si locuri de parcare incluse in pret.

Sursa : www.zf.ro

No Responses to "Cum s-a schimbat atmosfera la targurile imobiliare de locuinte in mai putin de un an"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii