Constanta Mamaia Litoral

04 Apr, 2009

Multe hoteluri noi – cate vor sta goale?

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Cazare Hoteluri|Hoteluri|Regim Hotelier|Turism

Capacitatea de cazare din Capitală va creşte cu 30% în următorii ani. Până la sfârşitul lui 2011, pe piaţa hotelieră din Bucureşti vor apărea 8 noi hoteluri, conform unui raport al companiei CBRE|Eurisko.

Noile dezvoltări vor fi hoteluri de 4 si 5 stele şi vor avea o capacitate de până în 200 de camere. Totuşi, această creştere reprezintă mai puţin de jumătate din numărul hotelurilor anunţate în ultimul trimestru din 2007.

Pentru acest an, se estimează o creştere a capacităţii de cazare în hoteluri. Potrivit companiei de consultanţă imobiliară CBRE|Eurisko, pe piaţă vor apărea încă 600 de camere, deschise atât în proiecte noi, cât şi prin extinderile celor existente.

“În 2009 se preconizează ca ritmul de creştere economică să continue să încetinească, iar oamenii de afaceri, principalii clienţi ai pieţei hoteliere din Bucureşti, îşi vor reduce atât perioada de şedere, cât şi cheltuielile de călătorie,” se arată în raportul companiei de consultanţă imobiliară CBRE|Eurisko.

Dintotdeauna Capitala a fost o destinaţie de business, şi nu una turistică. 85% din clienţii hotelurilor bucureştene sunt oameni de afaceri. În ce priveşte turiştii, 95% din cei sosiţi să viziteze Bucureştiul sunt din Europa. Ca şi alte capitale, Bucureştiul înregistrează o scădere a veniturilor pe suprafaţa disponibilă şi pe ocupare, datorită costurilor crescute şi îngheţării creditelor.

Specialiştii CBRE|Eurisko estimează că “Bucureştiul nu va mai fi o zonă fierbinte pentru investiţii, doar jumătate din proiectele hoteliere aflate în execuţie vor fi date în folosinţă în 2009. Cu toate acestea, proiectele arată că, în oraşele din provincie (Cluj, Braşov, Timişoara, Iaşi), hoteluri noi vor fi inaugurate în următorii ani.”

Anul trecut, capacitatea de cazare din Bucureşti a crescut cu aproximativ 30% faţă de anul 2007, cea mai mare creştere înregistrată din 1989. Anul trecut au fost inaugurate 4 hoteluri, de peste 100 de camere: Rin Grand (1.480 camere), Bucharest Radisson SAS (424 camere), Ramada Plaza (300 camere) şi Hello (156 camere).

În ciuda creşterii mari din 2008, în ultimul trimestru, mai multe proiecte de hoteluri au fost amânate sau abandonate din cauza problemelor economice.

În prezent, Bucureştiul are o capacitate de cazare 10.300 de camere, distribite în 118 hoteluri de la o stea până la cinci stele.

1 Response to "Multe hoteluri noi – cate vor sta goale?"

1 | Sorin Dinu - Cazare Apartamente Craiova

April 5th, 2009 at 6:59 pm

Avatar

imi permit aici o parere personala…cred ca unele hoteluri apar nu pentru ca ar aduce profit proprietarului. si atunci de ce apar asa multe hoteluri? care ar fi explicatia? este foarte simplu: spalare de bani. camere deosebit de scumpe permit proprietarului sa isi justifice sume mari de bani care de fapt provin din alte activitati de cele mai multe ori ilegale. “am 50 de camere cu 100 euro camera/noapte, am ocupare 100%, deci de aici vin banii “…asa probabil s-ar justifica un proprietar de astfel de hotel. bineinteles ca nu trebuie generalizat!

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii