Constanta Mamaia Litoral

05 Apr, 2009

Este momentul potrivit sa cumperi o casa?

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Cazare Constanta|Imobiliare|Regim Hotelier

Romanii considera ca este momentul potrivit pentru achizitionarea unei locuinte, se arata intr-un studiu realizat de Mercury Research la sfarsitul lui 2008, studiu care releva informatii referitoare la perceptiile si atitudinile romanilor cu varsta peste 18 ani legate de criza financiara.

Moment bun pentru….?

Avand in vedere situatia economica actuala, 43% dintre respondenti considera ca este un moment bun pentru a achizitiona o casa sau un apartament, 40% pentru a investi in bunuri imobiliare (case, terenuri), 32% pentru a cumpara o masina, iar 24%  sa faca achizitii de valori mari cum ar fi mobila, aparatura electronica.

Patru din zece romani declara ca perioada actuala reprezinta un moment bun pentru a economisi,  Aceasta perceptie este mai des intalnita la populatia care locuieste in orase si in acelasi timp gradul de informare diferentiaza in mod evident. Persoanele care nu au auzit de criza sunt mai putin preocupate de a pastra banii acasa.

Masina sau casa?

In special pentru tinerii cu varsta intre 18 si 24 de ani, perioada actuala este potrivita pentru a achizitiona o masina (34%). Desi piata imobiliara a suferit in cateva luni mari transformari, un procent ridicat dintre persoanele cu varsta pentre 18 ani considera ca perioada actuala este considerata un moment bun sau chiar foarte bun pentru a cumpara o casa/ apartament. Aceasta perceptie este mai des intalnita la barbati  si la locuitorii oraselor.

Buget de austeritate?

13% dintre romani au marturisit ca vor reduce banii alocati economisirii sau investitiilor.  Intrebati care ar fi primele lucruri la care ar reduce cheltuielile, daca situatia economica se va inrautati, cei mai multi au raspuns ca vor aloca mai putine fonduri pentru mancare (53%). Dupa aceasta urmeaza produsele de ingrijire personala, imbracaminte si incaltaminte (49%), cheltuielile legate de locuinta (intretinere, chirie) sau utilitati (45%). Comunicatiile sunt si ele pe lista de reduceri pentru 35% dintre romani, iar pentru 16%, iesirile in oras – cafenele, baruri, restaurant, film, teatru vor fi rarite. Vacantele sunt pentru 11% o cheltuiala care va fi redusa.  Banii alocati pentru economisire sau investitii se vor diminua pentru 13% dintre romani.

Sursa : www.capital.ro

No Responses to "Este momentul potrivit sa cumperi o casa?"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii