Constanta Mamaia Litoral

15 Apr, 2009

La mare, cu… trenul in sezonul estival

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Atractii si Obiective Turistice|Cazare Litoral|Mamaia|Turism

Investitorii din sudul litoralului sustin necesitatea reducerii pretului biletelor de tren pentru turistii care vin la mare cu tichete de vacanta.
Ei argumenteaza aceasta propunere printr-o serie de avantaje.

In urma cu cateva zile, Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta privind acordarea tichetelor de vacanta. ”Credem ca, in contextul actual al crizei economice, care isi face simtita prezenta si in Romania, aceasta masura este de natura sa sprijine dezvoltarea turismului national si, in acelasi timp, sa sprijine activitatea IMM-urilor din turism’”, a spus, la acel moment, ministrul Turismului, Elena Udrea. Ea a precizat ca angajatorii – fie din sectorul bugetar, fie din cel privat – vor acorda tichete in limita bugetului pe care l-au prevazut, iar beneficiari sunt persoanele angajate cu contract individual de munca.

Tichetele de vacanta sunt bilete de valoare, integral suportate de catre angajator, iar nivelul maxim acordat salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a sase salarii minim brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal. Tichetele de vacanta au termen de valabilitate un an de la data emiterii, iar valorile nominale permise sunt de 10, 20, 30, 40 si 50 de lei. Contravaloarea tichetelor de vacanta nu se ia in calcul la stabilirea venitului salarial. Angajatorul si organizatiile sindicale stabilesc unitatea emitenta a tichetelor de vacanta cu care vor contracta prestarea serviciilor de acest tip. Angajatul care beneficiaza de tichete de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului fiscal.

Imediat dupa aparitia acestei ordonante de urgenta, hotelierii si agentiile de turism, dar si instututii sau asociatii cu domeniul de activitate in turism si-au manifestat satisfactia fata de decizia politica. Ieri, pe adresa redactiei am primit un comunicat de presa din partea Asociatiei Investitorilor din statiunea Venus, prin care Lucian Iftimie vine cu cateva propuneri de imbunatatire a acestei initiative a Guvernului.

“AISTV propune ca, la eliberarea tichetelor de vacanta, biletelor de odihna si tratament, la solicitarea turistului, sa i se poata asigura  biletul de tren dus intors la 40% din valoarea normala, cuprinzand biletul si suplimentul de viteza la toate formele de transport CFR.

In aceeasi ordine de idei, pentru rutele pe distante mai mari sa fie introduse vagoane de dormit  si cusete pentru a putea crea conditii turistilor cu copii mici. Aceasta idee aplicata va fi cu impact mare la public si, in acelasi timp s-ar obtine urmatoarele avantaje:   Descongestionarea transportului rutier (vor circula mai putini turisti cu  autoturismul spre mare); – Scaderea numarului de accidente auto; – Cresterea numarului de clienti pentru transportul cu trenul; – Atragerea turistilor pe litoralul romanesc ; – Eficientizarea transportului pe CFR prin disparitia celor care calatoresc cu ,,Nasu’” ;

Rezultatul acestor masuri – o crestere economica substantiala din turism si CFR Calatori.” – se mai precizeaza in comunicatul de presa.

No Responses to "La mare, cu… trenul in sezonul estival"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii