Constanta Mamaia Litoral

18 Apr, 2009

Sperantele cumparatorilor de apartamente noi stau tot in scaderea profitului dezvoltatorilor

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Cazare Constanta|Cazare Mamaia|Imobiliare|Regim Hotelier

La sfarsitul lui 2007 un apartament cu 1.000 euro/mp in Bucuresti parea o oferta ireala, caci cu greu mai puteai gasi o locuinta la pretul acesta, in oras (faceau exceptie cele din afara Bucurestiului). Pentru clientii de la acea vreme, 1.000 euro/mp era un pret optim, atat si-ar fi dorit majoritatea sa plateasca pe un apartament de nivel mediu.

La mai bine de un an de atunci, preturile au mai urcat si apoi scazut cu 20-30%, iar pretul optim astazi, cel putin la nivel declarativ este pentru multi cumparatori de 800 euro/mp. Scaderile de pana acum au fost rezultatul reducerii marjelor de profit ale dezvoltatorilor, nicidecum in urma ieftinirii din toamna a materialelor de constructie cu 35-40%, stocul actual de locuinte s-a construit la preturile din primavara 2008 sau toamna 2007, adica exact pe varf de piata.

In timpul targurilor imobiliare media a scos in evidenta faptul ca nu sunt discounturi reale la preturile apartamentelor. Totusi, chiar si acolo unde reducerile exista cu adevarat, potentialii cumparatori tot ezita: “avem oferte concrete de apartamente noi penru bugete reduse la 820 euro/mp, insa chiar si in fata unei astfel de propuneri clientii evita sa ia decizia de cumparare”. Principalul motiv nu se regaseste in lipsa finantarii, ci in neincrederea legata valoarea apartamentului, cat de mult vor mai scadea preturile si unde se vor stabiliza. In continuare sunt putini cei care iau decizia de cumparare atrasi de discounturi si opotunitati, cei mai multi preferand sa mai prospecteze piata, sa mai vada si alte oferte, sa urmareasca evolutia preturilor de la o luna la alta. De acum, scaderile de pret sunt mai mici, pentru ca in cazul proiectelor finalizate, dezvoltatorii care nu au construit cu ajutorul creditelor ipotecare inca isi mai permit sa astepte, nu sunt presati de banci, insa au foarte multi bani blocati in acele proiecte nevandute.

“Facand o statistica pe ofertele din portofoliul nostru 20% dintre cele care in toamna vehiculau un pret de 1.500 euro/mp+TVA (majoritatea in zone marginase), inainteaza acum un pret de 1.000 euro/mp+TVA” afirma consultantii EuroMetropola.

Din pacate, pe fondul unei lipse de lichiditati, sau tot pe fondul neincrederii, putini dezvoltatori demareaza proiecte acum, cand preturile terenurilor si ale materialelor de constructie au scazut suficient de mult incat sa poata livra pe piata apartamente accesibile low class, unde se concentreaza cea mai mare parte a cererii reale din Bucuresti.

 

No Responses to "Sperantele cumparatorilor de apartamente noi stau tot in scaderea profitului dezvoltatorilor"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii