Constanta Mamaia Litoral

26 Apr, 2009

Vom vedea case la 800 euro/mp?

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Regim Hotelier

Targurile imobiliare lansate la inceput de an vin cu inlesniri in ceea ce priveste pretul si modalitatea de plata, oferind facilitati si bonusuri. Preturile nu coboara insa, hotarat, sub 1.000 euro/mp.

Ansamblurile vandute acum au fost demarate cand euro era la 3,5-3,6 lei iar preturile materialelor si terenurilor erau mai mari. Asteptati proiectele incepute in 2009 pentru a prinde preturi avantajoase.

Sugrumarea creditului ipotecar a determinat reducerea substantiala a cererii pe piata materialelor de constructii, fierul si caramizile fiind cu 20-30% mai ieftine decat in urma cu un an. Cheltuielile cu forta de munca tind sa se reduca, la randul lor. Speculatorii imobiliari au inteles ca nu mai au cui sa vanda si au redus pretul terenurilor. Sunt motive pentru a va indemna sa nu cumparati inca apartamentele oferite in cadrul unor targuri imobiliare cu promotii i-re-zis-ti-bi-le.

Proiectele rezidentiale care sunt scoase acum la vanzare au demarat prin primavara lui 2008, cand cursul de schimb euro-leu era de aproximativ 3,6 lei. Preturile materialelor de constructii au scazut intre timp, dar euro s-a scumpit cu 20%. A cere 1.000 euro/mp construit acum echivaleaza cu un pret de peste 1.400 euro in primavara trecuta, daca luam in calcul pretul materialelor si cursul de schimb, costurile manoperei fiind totusi in lei. Or, cine isi construia anul trecut in regie proprie nu platea mai mult de 600 euro/mp, fara teren. Iar pentru un bloc de 10 etaje, ponderea terenului in pretul de vanzare al mp construit pentru un apartament nu poate fi mai mare de 20%.

Consideram ca un pret corect pentru cumparator va putea fi oferit de dezvoltatorii care demareaza abia acum un proiect rezidential, si care prind terenul si materialele de constructii sensibil mai ieftine. In opinia noastra, preturile ar putea scadea in acest fel sub 800 euro/mp construit pe finalul anului. Adevarat, numarul apartamentelor noi oferite la acest pret nu va fi foarte mare, din cauza reducerii parghiei creditului bancar si a cererii solvabile. Sau asteptati pur si simplu sa ajunga cutitul la osul investitorilor care au construit anul trecut cu credit bancar in spate, iar acum dau din colt in colt pentru a-si plati ratele. La un moment dat, o parte din acestia vor trebui sa vanda foarte ieftin pentru a evita falimentul, chiar la costurile de executie. Timpul este aliatul principal al cumparatorului acum, si inamicul declarat al vanzatorului.

Sursa www.banknews.ro

No Responses to "Vom vedea case la 800 euro/mp?"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii