Constanta Mamaia Litoral

29 Apr, 2009

Terenurile si locuintele, mai ieftine cu 90%, respectiv 30% in 2009

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Imobiliare

Preturile pe piata imobiliara rezidentiala ar mai putea scadea cu inca 20-30% in acest an, fata de nivelul actual, pe fondul reducerii cererii din cauza accesului dificil la finantare, a declarat, miercuri, directorul general al companiei de evaluare Darian, Adrian Crivii, citat de Mediafax.

Potrivit aceleiasi surse, pretul terenurilor ar putea sa scada cu pana la 90%. “Preturile locuintelor au scazut pana in prezent cu circa 15-20% si ar putea sa mai scada cu inca 20-30%, intrucat cererea solvabila este foarte scazuta, respectiv finantarea este foarte scumpa si se mai acorda doar clientilor sofisticati”, a spus Crivii, intr-o conferinta de presa.

“Pe masura ce scadea riscul de tara, mediul devenea tot mai proprice, iar preturile au tot crescut pentru ca erau profituri foarte mari, atat la dezvoltatori, cat si la bancile care acordau credite. Avantul creditarii a impins preturile la locuinte in sus si tot creditarea a determinat acum scaderea lor”, a conchis Crivii. Acesta se asteapta la o scadere pe piata imobiliara de circa 50% fata de valoarea maxima care a existat pe piata este rezonabila si posibila totodata.

Totodata, preturile terenurilor care au fost fixate la un nivel speculativ ar putea sa scada cu 80-90%.

“Piata imobiliara isi va continua deprecierea si in acest an si se va ajunge la un echilibru cand se vor face tranzactii. Acum nu se fac tranzactii, in special din cauza imposibilitatii de a obtine finantare de la banci”, a spus Crivii.

Potrivit acestuia, preturile locuintelor au crescut foarte mult in ultimii ani, pentru ca au existat multi bani pe piata si putine proprietati de vanzare. Totodata, profiturile dezvoltatorilor erau foarte mari.

“Pe masura ce scadea riscul de tara, mediul devenea tot mai proprice, iar preturile au tot crescut pentru ca erau profituri foarte mari, atat la dezvoltatori, cat si la bancile care acordau credite. Avantul creditarii a impins preturile locuintelor in sus si tot creditarea a determinat acum scaderea lor”, a conchis Crivii.

No Responses to "Terenurile si locuintele, mai ieftine cu 90%, respectiv 30% in 2009"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii