Constanta Mamaia Litoral

04 May, 2009

Ministerul Turismului sustine ca, fara tichetele de vacanta, turismul romanesc ar fi scazut in 2009

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Cazare Constanta|Cazare Litoral|Cazare Mamaia

Circulatia turistica din Romania ar fi scazut cu 15-20% in anul 2009, pe fondul crizei economice mondiale, daca nu s-ar fi introdus tichetele de vacanta, se arata in nota de fundamentare a ordonantei de urgenta prin care au fost aprobate tichetele de vacanta, elaborata de Ministerul Turismului.
“In cazul in care nu se va adopta in regim de urgenta proiectul de act normativ, se apreciaza ca circulatia turistica in Romania va scadea cu circa 15-20% in cursul anului 2009, ca urmare a efectelor crizei financiare si a scaderii bugetelor de calatorie, iar calatoriile si vacantele scurte, precum si vacantele in scop de tratament, se vor orienta cu precadere spre tarile vecine, in special Ungaria si Bulgaria”, se arata in nota de fundamentare.

Potrivit Ministerului Turismului, din cauza efectelor crizei economice, bugetele de calatorie vor scadea in acest an si “este probabila o crestere a preturilor la biletele de avion”, ceea ce va genera cresteri de preturi in cazul calatoriilor pentru destinatiile externe.

In actul normativ se mai arata ca introducerea tichetelor de vacanta este o masura urgenta si datorita faptului ca o mare parte din vacantele in pensiunile turistice si unitatile hoteliere mici sunt nefiscalizate, iar sistemul tichetelor prevede ca orice plata catre unitatile prestatoare se va face doar prin intermediul societatilor bancare.

Aceasta va impilca fiscalizarea unui “mare numar” de vacante care, in prezent, nu contribuie la bugetul de stat. Potrvit sursei citate, un numar mare de unitati hoteliere nu sunt autorizate de catre Ministerul Turismului si nu pot fi controlate din punct de vedere fiscal.

No Responses to "Ministerul Turismului sustine ca, fara tichetele de vacanta, turismul romanesc ar fi scazut in 2009"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii