Constanta Mamaia Litoral

23 May, 2009

In statiunea Mamaia vor exista trei plaje publice pentru turisti

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Turistii vor putea beneficia la vara, in statiunea Mamaia, de trei plaje publice, fara taxe, restul plajelor fiind de lux, rezidentiale, cele administrate de hotelieri si plaje cu baze sportive.
Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca cele trei plaje publice, comunale, vor fi in zonele Perla, Cazinou si “undeva in nordul statiunii Mamaia”, plaje pe care, in principiu, “se va face plaja la cearsaf, iar, daca vor fi si niste sezlonguri, ele vor fi la preturi modice”.

Potrivit edilului, vor mai fi doua sau trei plaje de lux pe care vor sa le administreze proprietarii unor cluburi, plaje in care se vor face investitii minimale in valoare de cateva sute de mii de euro, doua plaje rezidentiale ce vor fi distribuite administratorilor unici de cartiere rezidentiale si plaje cu destinatie speciala pentru sporturi pe plaja si nautice, ce se vor intinde pe o lungime de circa 300 de metri. Restul plajelor vor fi impartite hotelierilor, in functie de numarul locurilor de cazare.

“Toate hotelurile din Mamaia care doresc vor avea plaje, indiferent ca este la lac, in mijlocul statiunii sau in imediata vecinatate a plajei”, a mentionat primarul Constantei. Potrivit acestuia, plajele litoralului romanesc vor fi impartite pe baza unor contracte de asociere ce vor fi incheiate, intr-o prima faza, cu Compania Nationala Apele Romane, iar, dupa ce plajele vor fi transferate, printr-o viitoare lege, autoritatilor locale, contractele vor fi cesionate acestora. In contractele de asociere se va prevede plata unei redevente minime pentru acoperirea cheltuielilor cu Salvamarul, intretinerea plajelor in extrasezon si acolo unde asociatul doreste si in timpul sezonului estival, cu paza, precum si cu asigurarea asistentei medicale.

Mazare a declarat ca primariile riverane Marii Negre, Consiliul Judetean, asociatiile patronale din turism si Compania Nationala Apele Romane vor semna un protocol de impartire a plajelor, toate partile cazand de acord asupra criteriilor de impartire. Pe baza acestui protocol, potrivit ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, in cel mult o luna de zile se va emite o ordonanta de guvern prin care se va modifica vechea legislatie privind administrarea plajelor.

Pana in prezent, plajele erau administrate de operatori privati care le concesionasera de la Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), operatori considerati de hotelieri ca “nu au nimic de-a face cu turismul, crescand nejustificat de mult tarifele pentru turisti”. La inceputul anului in curs, DADL a reziliat 41 din cele 46 de contracte ce erau incheiate cu operatorii privati de plaja, pentru nerespectarea obligatiilor asumate.

No Responses to "In statiunea Mamaia vor exista trei plaje publice pentru turisti"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii