Constanta Mamaia Litoral

15 Jun, 2009

Guvernul elimina obligativitatea hotelierilor de a-si reinnoi certificatele de clasificare

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Cazare Constanta|Cazare Litoral|Cazare Mamaia

Hotelierii nu vor mai fi obligati sa-si reinnoiasca certificatele de clasificare o data la trei ani, asa cum se intampla pana acum, potrivit unei hotarari de guvern, aprobate in sedinta de miercuri a Executivului, a anuntat ministrul Turismului.
Elena Udrea a afirmat ca prin aceasta masura, ministerul de resort isi propune sa elimine eventualele suspiciuni de coruptie, care ar plana daca periodic, o data la trei ani, proprietarii structurilor de primire turistica ar fi obligati sa se prezinte pentru reclasificare.

Este o masura prin care ne gandim ca ajutam hotelierii, proprietarii de structuri de primire turistice, deoarece ei vor fi clasificati o singura data si, dupa acest moment, certificatul de clasificare poate fi retras sau structura de primire poate fi declasificata, in conditiile in care, la sesizare, sau la un control din oficiu din partea reprezentantilor Ministerului Turismului se constata ca nu mai sunt respectate criteriile si conditiile care au stat initial la baza acordarii respectivului certificat de clasificare“, a afirmat Elena Udrea. In plus, prin HG aprobata, Guvernul a majorat amenzile de la 500 de lei la 50.000 de lei, pentru cei care nu respecta clasificarea structurilor de primire turistice si conditiile de desfasurare a activitatilor in turism.

De asemenea, Executivul a redus termenul in care proprietarii isi pot depune cererile de obtinere a certificatelor de la 60 de zile la 30, dat fiind faptul ca a fost suplimentat numarul de angajati ai Departamentul de avizare si control din minister, a mentionat Udrea. Potrivit hotararii de guvern, proprietarii de structuri de primire turistica sunt obligati sa tina deschise aceste unitati pe toata perioada sezonului estival, care incepe la 1 mai si se termina la 30 septembrie.

No Responses to "Guvernul elimina obligativitatea hotelierilor de a-si reinnoi certificatele de clasificare"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii