Constanta Mamaia Litoral

30 Jul, 2009

Sfaturi pentru imobiliare.ro

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Imobiliare

Citesc la Arhi cum ca cei de la imobiliare.ro dau la tot poporu` noua lor versiune.Au anuntat si pe Blog ca ofera o camera foto Nikon D60.

Nu sint specialist pe Net asa ca ii voi lasa pe altii sa se ocupe de ce mai trebuie modificat in cod sau pe partea de design.

Ma pun in situatia utilizatorului simplu ce vrea sa cumpere sau sa vanda o propietatea, mai mult in pielea celui ce vrea sa cumpere pentru ca fara ei piata imobiliara nu ar exista.

Titlul lui Arhi `Imobiliare si fotografii` spune totul.

M-am uitat pe site la Constanta si am vazut poze nu fotografii cu apartamente jenante.
Iata 2 mostre.
mostra1.thumbnail Sfaturi pentru imobiliare.romostra2.thumbnail Sfaturi pentru imobiliare.ro

Ai cumpara asa ceva ? Bine poate multi spun ce ma intereseaza domle` cum arata apartamentul pentru ca oricum darim tot si imi fac cum imi place mie.

Cind vrei sa vinzi ceva incerci sa arate cit mai bine daca la o masina o faci fetita inainte de a pleca cu ea in Tirg la un apartament faci si tu putina curatenie prin casa iti stringi chilotii din baie ca doar nu este singurul apartament din oras si stau 100 de prosti la usa gata sa cumpere.

Cum pe site majoritatea ofertelor  sint ale Agentiilor Imobiliare cred ca ar trebui sa le explice cineva ca degeaba faci 15 poze la un apartament de 2 camere cind poti face maxim 5 fotografii cu un Nikon D60 ca tot vorbim de concurs si ai rezolvat problema. In plus este obligatorie prezenta schitei cadastrale pe site pentru a vedea posibilul client cum este compartimentat apartamentul.

Tot legat de fotografii mai ales la blocurile noi ar trebui ca Agentiile sa faca citeva cadre si cum arata zona din jurul blocului pentru ca majoritatea `dezvoltatorilor` iti lasa gradinita din fata blocului cu betoane, mizerie, santuri sau mai grav blocul este in plin cimp si trebuie sa ajungi cu elicopterul acolo.

Acum sa vedem lucrurile din punct de vedere al cumparatorului.

Majoritatea celor ce doresc sa cumpere isi cunosc bugetul si cu siguranta vor dori o ordonare crescatoarea dupa pret pentru ca nimeni nu este nebun sa cumpere cel mai scump apartament aplicind anumite filtre.

Ar trebui diferentiate cumva anunturile de la Agentii cu cele ale propietarilor sau ale dezvoltatorilor. Toata lumea stie ca oricum la Agentie platesti o groaza de comisioane.

Normal toti trebuie sa traiasca dar sint multe Agentii ce nu fac absolut nimic pentru comisionul perceput.

In plus un amanunt important cum in imobiliare nu exista COMISION ZERO cred ca ar fi indicat ca Agentia sa treaca si valoarea procentuala a comisionului la pretul apartamentului sau cit din 50 000 de euro este comisionul Agentiei pentru ca viitorul propietar trebuie sa stie ce face Agentia pentru el  la valoarea acelui comision.

COMISION ZERO este cind Agentia te prosteste ca suporta propietarul toate comisionele dar cel care vinde spune ca vrea sa incaseze in mina 45 000 de euro iar Agentia adauga 3-4 % in plus sa isi scoate comisionele si de la propietar si de la viitorul propietar.

Toata lumea stie ca pentru un comision destul de mare Agentia nu te ajuta cu absolut nimic dupa ce ai semnat actele is trage comisionul si la revedere descurca-te.

O functie importanta ar fi cea de negociere pe site un posibil cumparator sa poata propune o suma si sa i se raspunda daca propietarul este de acord cu oferta facuta.

In plus cred ca ar ajuta pe toata lumea o alerta de noi oferte. Ar fi perfect daca eu caut un apartament sa ma pot abona la o alerta unde sa trec anumite valori ca : oras, tip apartament, 2-3 camere, nou sau vechi, pret 40 – 60 000 euro, valabilitate x luni si sa primesc pe mail alerte cind apar astfel de oferte.

Daca tot lucrati cu Agentiile care or mai trai ar merge implementata o functie de a trimite o cerere de achizitie tuturor Agentiilor din orasul X dupa criteriile de mai sus iar ei sa ma contacteze pe mail cu oferte concrete. Toata lumea stie ca Agentiile nu prea lucreaza in online si ca pun putine oferte pe net in plus asa vor fi interesati sa iti caute mai multe oferte din care poti alege.

Ar fi indicat dar nu stiu in ce conditii puteti face sa aveti preturi de referinta pe zone dupa efectuarea unei tranzactii iar cind cineva chiar cumpara un apartament sa stie utilizatorul ca un apartament in zona x cu x camere din anul y a fost vindut luna trecuta cu xxx euro sa isi faca o ideea de cum sint preturile in zona.

Dar greu de lucrat cu Agentiile ce sint cam secretoase in acest sens.

Sa nu uit obliga Agentiile sa stearga un anunt ce nu mai este valabil multi le lasa sa agate clientul iar cind ii suni te intreaba : Dar nu doriti acolo sau acolo ?

Inainte de a bate palma cu propietarul pentru a nu regreta dupa vizualizeaza cel putin 2-3 apartamente similare pentru a putea face comparatie intre ele (pret, dotari, finisaje, avantaje si dezavantaje).

Am ajutat in iarna un prieten din Italia sa isi gaseasca un apartament in Constanta sau Mamaia si pot spune ca in acelasi bloc erau apartamente identice cu diferente considerabile de pret sau un apartament avea preturi diferite de la Agentie la Agentie.

Nu uita tu ai banii tu esti SEFUL mai ales pentru urmatorii 2-4 ani in imobiliare asa va fi. Negociaza pretul la singe ofera tot timpul cu 20-25 % sub pretul propus la vinzare, cel ce vinde trebuie sa stie ca ai de ales intre 4-5 oferte si ca el nu este singurul ce vinde un apartament in oras.

Gata am batut palma cu propietarul si m-am decis sa cumpar cutia de beton ce avem de facut ? Abandonam utilizatorul ? Noi ca site de imobiliare ne-am facut datoria.

Etapa este cea mai importanta pentru ca apartamente nu iti cumperi zilnic ca sosetele si daca nu esti atent te poti frige rau.

Pai un mic ghid nu ar strica, un fel de To Do List :

- verifica actele si autenticitatea lor, vorbeste cu vecinii si la Asociatia de locatari daca sint probleme cu acel apartament, intereseaza-te la cartea funciara daca sint probleme cu apartamentul, are sau nu cadastru si intabularea facuta bla bla.

-  verifica sa fie totul OK in apartament bransament apa, curent etc

- stabileste cu cel ce vinde in cit timp si in ce conditii va elibera apartamentul (lasa ceva in apartament sau nu, poti avea supriza sa gasesti doar firele in perete si tevile goale) cine si cum va plati utilitatile in acea perioada, daca va elibera in 3-6 luni de la semnarea actelor sa opreste 10 % din bani pentru a clarifica lucrurile la final

- taxe notariale (ofera citeva telefoane ale cabinetelor mai ales ca acum se bat de musca si tarifele se negociaza plus ca unele cabinete nu au TVA iar onorariile sint mai mici)

- in maxim 30 de zile noul propietar trebuie sa mearga la Agentia Fiscala sa isi declare noua propietate in caz contrar plateste si o mica amenda

- trebuie sa te duci la Electrica sa schimbi contractul si contorul

- trebuie sa mergi la Asociatie  sa te declari ca nou propietar

- noi contracte la cablu telefon gaz etc

Poate noul propietar are nevoie sa isi care mobila la noul apartament sa zugraveasca sa schimbe instalatia electrica sau sanitara ori are nevoie de o firma de curatenie. Ofera-i citeva informatii in acest sens.
Ca si propietar ce vind o propietate.

Daca tot platesc pentru un serviciu as vrea sa stiu citi clienti au vazut anuntul meu pe zi si pe luna sau macar in total de cind am pus anuntul.

Sfatuieste-ma cum sa imi fac anuntul mai atractiv pot plati in plus sa apar in top sau pe lateral ori sa imi fac relcama pe judetul ori orasul meu.

Obliga-ma sa am anuntul cit mai complet cu toate detaliile posibile si imposibile : are blocul sau nu lift, apartamentul are toate actele in regula + cadastru si intabulare, suprafata (aici puteti face scoate si pretul pe metru patrat) in cit timp ma pot muta dupa vinzare, este recent renovat sau nu, exista Asociatie de propietari in bloc (blocurile noi au o problema in acest sens), cum se arunca gunoiul pe ghena sau cobor de la 6 cu punga jos, in zona apartamentului sint magazine, scoli, la ce distanta de afla de iesirea din oras sau de centru.

Daca tot pun o oferta pe site si platesc pentru asta si cum pe site sint multe agentii imobiliare ajuta-ma s ale trimit si lor oferta mea poate voi avea mai mult noroc.

Pentru imobiliare.ro

Verificati si voi ofertele de pe site.

Un singur exemplu  unde este luxul aici ? De obicei Agentiile exagereaza cind dau anunturi sau le dau la plezneala.

In cazul in care exista un apartament oferit spre vinzare de mai multe agentii cu preturi diferite ce faceti apare o singura data apartamentul cu pretul fiecarei Agentii sau fiecare agentie il promoveaza separat ?

Alt exemplu intimplator cunosc blocul sincer pe 14 iulie nu se putea muta nimeni pentru ca nici acum blocul nu este finalizat.

Pentru mine un bloc finalizat cu mutarea imediata presupune un imobil cu toate utilitatile racordate contracte individuale (NU ORGANIZARE DE SANTIER) acte cadastrale facute. Am prieteni ce stau de 10 luni sa li se aprobe bransarea individuala.

Asadar atentie la oferte le puteti verifica periodic. In plus la anuntul acesta intentionat cladirea este prinsa in cadru de la etajul 1 pentru ca la parter este moloz.

Nu stiu de ce dar sint si anunturi false eu am dat sa imi arate doar apartamentele din Constanta si chiar daca este reclama nu am nevoie sa le vad si pe cele din Mangalia. Nu mai spun de reclama la apartamentele Dona ce sint in Mamaia Sat.

La filtrare as dori sa pot avea si apartamente si garsoniere chiar daca eu caut apartament.

Ar fi ideal selectarea cartierului ca pe site ul actual.

No Responses to "Sfaturi pentru imobiliare.ro"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii