Constanta Mamaia Litoral

13 Oct, 2009

Noua lege a turismului va stabili ca drumurile turistice sa aiba prioritate in reabilitare

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat duminica seara la postul public de televiziune ca in noua lege a turismului va exista o reglementare care va decide reabilitarea cu prioritatea a drumurilor care duc spre destinatiile turistice, informeaza NewsIn.

“In noua lege a turismului am prevazut ca, pe viitor, la inceputul fiecarui an, impreuna cu Ministerul Transporturilor, sa decidem care sunt drumurile care duc catre destinatii turistice si care vor fi reabilitate cu prioritate in anul respectiv. Pentru ca, daca decidem ca turismul este o ramura prioritara a economiei nationale, atunci trebuie sa ne comportam in consecinta. Si eu cred ca avem toate argumentele de ordin economic, social, cultural, sa spunem ca turismul poate sa ajute o comunitate sa se dezvolte, poate sa ajute Romania sa treaca prin aceasta perioada de criza. Numai trebuie sa i se acorde importanta cuvenita”, a spus ministrul turismului.
Elena Udrea a spus ca este nevoie ca Ministerul Turismului sa poata, printr-o reglementare care va veni in noua lege a turismului, sa decida cumva asfaltarea, reabilitarea cu prioritate a drumurilor care sunt frecventate de turisti.
“Avem foarte multe de facut in turism. Este nevoie sa ne unim cu totii fortele. Preocuparea este sa incercam sa reparam lucrurile care s-au stricat in 20 de ani, sa incercam sa determinam o reabilitare a drumurilor pe care le frecventeaza cel mai des turistii, pe de o parte, pentru ca nu-i atributia noastra sa reparam toate drumurile din Romania, speram sa o faca Ministerul Transporturilor si o va face. Noi am vrea ca Ministerul Trasnporturilor sa se preocupe si de drumurile pe care umbla turistii: spre mare, spre munte, spre statiunile balneare”, a adaugat ministrul turismului.
In opinia Elenei Udrea, aceasta lege, care este finalizata, va “revolutiona” turismul si “va rezolva foarte multe probleme care au fost semnalate de cei care au activitati in turism”.
Ministrul de resort declara, la sfarsitul lunii august, ca Ministerul Turismului vrea sa stabileasca, prin Proiectul de Lege a Turismului, TVA (Taxa pe Valoarea Adaugata) de 9% pentru alimentatia din turism, fata de 19% cat este in prezent.
In prezent, impozitul pentru unitatile de cazare din turism este de 9%, in timp ce impozitul perceput pentru unitatile de alimentatie este de 19%.

Sursa www.bloombiz.ro

No Responses to "Noua lege a turismului va stabili ca drumurile turistice sa aiba prioritate in reabilitare"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii