Constanta Mamaia Litoral

15 Oct, 2009

Turcii il vor pe Hagi ambasador al turismului

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Ministrul de stat din Turcia Zafer Caglayan apreciaza ca exista un mare interes al comunitatii oamenilor de afaceri din Turcia pentru investitii in turismul romanesc si i-a propus ministrului roman al turismului, Elena Udrea, sa prezinte personal oportunitatile de investitii, informeaza NewsIn.

“Din punctul de vedere al dezvoltarii turismului, Romania se afla intr-un moment asemanator celui in care statul turc a decis sa creasca investitiile in acest domeniu. Avand in vedere experienta relevanta a Turciei in turism, precum si faptul ca Guvernul Romaniei a stabilit turismul domeniu de importanta strategica pentru economia nationala, privim Turcia ca pe un model de succes”, a declarat ministrul Elena Udrea.
Ministrul de Stat, Zafer Çağlayan, si-a aratat disponibilitatea de a impartasi autoritatilor din Romania experienta pe care tara sa o are in dezvoltarea turismului si a invitat-o pe Elena Udrea in Turcia, se arata intr-un comunicat emis joi de Ministerul Turismului.
“Ministrul de Stat din Turcia si delegatia acestuia au laudat initiativa Ministerului Turismului de a-l alege pe Gheorghe Hagi drept una dintre personalitatile care promoveaza imaginea Romaniei ca destinatie turistica si i-au propus Elenei Udrea sa il desemneze pe marele fotbalist drept ambasador al turismului romanesc in Turcia”, potrivit comunicatului.
Totodata, Elena Udrea a prezentat principalele masuri de sustinere a investitiilor in turismul romanesc care urmeaza sa fie propuse de catre minister in proiectul viitoarei legi a turismului.
Astfel, in proiectul de lege va fi prevazuta posibilitatea de scutire de la plata impozitului pe profit a investitorilor in turism, in functie de volumul investitiilor, si va fi reglementat parteneriatul public-privat in acest domeniu.
Ministrul roman a declarat ca statul ar putea veni in aceste parteneriate cu teren sau cu infrastructura turistica.
Elena Udrea a mai mentionat ca firmele romanesti, inclusiv cele cu capital strain, pot accesa fonduri europene, respectiv ca din trimestrul patru al acestui an firmele vor fi scutite de la plata impozitului pe profitul reinvestit.
In prezent, in Romania functioneaza un numar de aproximativ 11.000 firme cu capital turcesc, nivelul investitiilor turcesti pe piata romaneasca ridicandu-se la circa sapte miliarde dolari.

Sursa : www.bloombiz.ro

No Responses to "Turcii il vor pe Hagi ambasador al turismului"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii