Constanta Mamaia Litoral

21 Oct, 2009

Primul proiect eolian complet autorizat în România Baia Constanta

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

România a emis prima autorizaţie de construcţie pentru un parc eolian, se arată într-un comunicat emis astăzi de catre Blue Investments.

Viitoarele parcuri eoliene vor fi amplasate in judeţele Tulcea, Constanţa, Caraş-Severin şi Vaslui;  suprafaţa totală ocupată de turbine va fi de aproximativ 2000 ha.

Aflat deja în faza de construcţie, parcul de la Baia va fi echipat cu 14 turbine Nordex N90 de 2.5 MW şi urmeză a fi finalizat la sfârşitul lui 2009. Cei 35 MW vor pune România pe harta eoliană, reprezentînd aproape jumătate din puterea instalată în prezent în Bulgaria.

“În condiţiile în care competitivitatea în domeniul energiei eoliene a crescut fulgerător în ultimii doi ani în România, securizarea ternurilor şi obţinerea celor peste 80 de permise şi autorizaţii a fost o adevarată provocare”, declară Emilian Jianu, director general Blue Planet.

Instalarea propriu zisă a unei turbine este un proces foarte complex, care necesită 3-4 ani de pregătiri şi investiţii de la măsuratori de vânt, la studiu de fezabilitate,  studiu de impact de mediu şi studiu geologic, proiecte de drumuri şi de conectare la reţea.

Pentru succesul ambiţiosului proiect de la Baia sunt implicate companii de renume ca ISPE, Energomontaj, Electroputere, Nordex, Garrad Hassan, Cube Engineering,  ABB Suedia.

100 GW  sunt instalaţi în momentul actual în ferme eoliene  la nivel global, iar ţara noastră depune eforturi ca până in 2020 să atingă targetul de 24% E-SRE. Statul Român s-a angajat să susţină producătorii de energie verde prin diferite mecanisme de promovare.

Blue Planet este  parte a holdingul Blue Investments, care gestionează un portofoliu de 12 proiecte in diferite stadii de dezvoltare, cu un potenţial total de 500 MWfavicon Primul proiect eolian complet autorizat în România Baia Constantafavicon Primul proiect eolian complet autorizat în România Baia Constantawiki favicon sharpened Primul proiect eolian complet autorizat în România Baia Constantaoneriot favicon Primul proiect eolian complet autorizat în România Baia Constanta.

Sursa : www.capital.ro

Servicii de cazare prin Cazare Constanta

No Responses to "Primul proiect eolian complet autorizat în România Baia Constanta"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii