Constanta Mamaia Litoral

05 Nov, 2009

Britanicii şterg Constanţa de pe harta turismului de croazieră

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Litoral

Turiştii străini care au ajuns în această vară la Constanţa se plîng de taximetriştii agresivi şi de falşi poliţişti care îi legitimează sau le controlează genţile, pe motiv că ar căuta droguri. “Aş dori să vă aduc în atenţie faptul că la Biroul de turism din Londra s-au primit sesizări, verbale şi scrise, legate de probleme cu care se confruntă turiştii străini în Constanţa: taximetrişti agresivi, “poliţişti” care cer să vadă documente sau să controleze genţi pe motiv de verificare a prezenţei drogurilor, grupuri de oameni prietenoşi, care abordează turiştii, le distrag atenţia şi apoi le fură bani sau lucruri”, se arată într-o informare adresată Asociaţiei Litoral şi semnată de Maria Iordache, şefa Biroului de Turism al României în Marea Britanie şi Irlanda. Potrivit Mariei Iordache, recent, un turist sosit cu nava Discovery (Voyages of Discovery) a sesizat prezenţa grupurilor de “oameni prietenoşi” care au furat obiecte de la turişti şi “poliţişti” care au “verificat” existenţa drogurilor. “După cele întîmplate, turiştii de pe navă au fost anunţaţi că “Discovery” nu va mai opri în Constanţa în viitor, nefiind prima dată cînd turiştii au fost jefuiţi”, susţine Maria Iordache. Cms şef Radu Ungureanu, şeful Poliţiei Municipiului Constanţa, spune că în această vară, în oraşul Constanţa sau în staţiunea Mamaia nu s-au înregistrat plîngeri de acest gen. “Nu am avut sesizări cu privire la falşi poliţişti care ar fi jefuit turişti străini. Noi nu avem cunoştinţă despre astfel de situaţii”, a declarat cms. şef Radu Ungureanu. Amintim că în luna iunie a anului 2007, un cetăţean turc a fost tîlhărit în staţiunea Mamaia de trei indivizi care au pretins că sînt poliţişti. Potrivit anchetatorilor, Memet Asan, Memet Erdinci, de 32 de ani şi Ginan Iup, de 27 de ani, l-au acostat pe Alper Tayyar în zona hotelului “Parc”. După ce i-au fluturat prin faţa ochilor nişte ecusoane verzi pe post de legitimaţii, cei trei i-au spus victimei, într-o engleză stîlcită, că sînt poliţişti. Sub pretextul că fac un control, falşii oameni ai legii i-au cerut turistului să se legitimeze. Intimidat de atitudinea celor trei, bărbatul le-a dat acestora portofelul în care îşi ţinea documentele şi i-a lăsat să-i verifice actele, fără să-şi imagineze că i s-a întins o capcană. Profitînd de neatenţia victimei, pe care complicii săi o ţineau de vorbă punîndu-i tot felul de întrebări, unul dintre cei trei hoţi i-a furat din portofel 1.100 de euro, pe care i-a îndesat repede în buzunar. După ce au dat lovitura, cei trei indivizi au luat un aer indulgent, i-au zîmbit lui Alper Tayyar şi i-au zis să plece cît mai repede cu putinţă ca să nu aibă probleme. Cetăţeanul turc a descoperit că fusese jefuit abia după ce hoţii se făcuseră nevăzuţi.

La sfîrşitul lunii august a acestui an, un cetăţean francez a trebuit să dea cu subsemnatul după ce poliţiştii de la Secţia 3 împreună cu jandarmii au prins în flagrant doi constănţeni care încercau să-i fure turistului portofelul din buzunar. Oamenii legii spun că victima a fost jefuită într-un autobuz, între Gară şi Poliţia Municipiului Constanţa. Cetăţeanul francez, le-a declarat poliţiştilor că este judecător şi că a venit la Constanţa în vacanţă. El a adăugat că în momentul în care a fost jefuit se îndrepta spre o firmă de închirieri maşini pentru a pleca, într-o excursie de patru zile pe litoralul bulgăresc.

No Responses to "Britanicii şterg Constanţa de pe harta turismului de croazieră"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii