Constanta Mamaia Litoral

03 Jan, 2010

Aeroportul Kogalniceanu va introduce curse de aerotaxi

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Bilete si curse de avion|Constanta

O afacere care merge bine si pe timp de criza

Bugetul de austeritate, climatul economic nefavorabil si problemele partenerilor i-au facut pe manageri sa caute noi oportunitati de afaceri, care sa readuca societatile pe un trend ascendent. Acesta este si cazul Aeroportului International „Mihail Kogalniceanu” Constanta care, dupa ce in acest an a fost pe punctul de a nu mai avea cu ce sa isi plateasca angajatii, nu a renuntat la planul sau de investitii si la gandirea unei strategii pentru extinderea gamei de servicii oferite clientilor si partenerilor. Toate aceste actiuni au avut un singur scop: reducerea efectelor crizei economice in 2010.

Urmand exemplul Companiei Regio­nal Air din Tuzla, judetul Constanta, care detine primul aerodrom privat din Romania, conducerea Aeroportului „Mi­hail Kogalniceanu” va opera, incepand cu 2010, curse aerotaxi prin intermediul unui parteneriat incheiat cu o firma de aviatie utilitara din Tulcea, Aeroserv SRL. Conducerea firmei a gandit acest serviciu pentru turistii romani si straini care doresc sa ajunga, intr-un timp foarte scurt, in Delta Dunarii sau in statiunile din sudul litoralului, fara sa mai fie nevoiti sa faca fata unui trafic infernal.

Cei doi parteneri spun insa ca aero­taxiurile vor fi puse si la dispozitia cli­entilor, care vor dori curse interne mai lungi. Directorul Aeroportului „Mihail Kogalniceanu”, Gheorghe Sutu, a de­clarat ca parteneriatul cu firma din judetul Tulcea urmeaza sa fie parafat in zilele care urmeaza si ca acest serviciu va veni in completarea serviciului de posta privat, care functioneaza deja pe aeroportul constantean. Conducerea AIMK este convinsa ca prin intermediul acestui nou serviciu, care castiga din ce in ce mai mult teren in Romania, se va reusi cresterea traficului aerian si a incasarilor obtinute de aeroport.

Sunt asteptati mai multi straini

Perspectivele pentru anul viitor sunt promitatoare in cazul aeroportului con­stantean unde opereaza deja trei com­panii aeriene cu renume: Carpatair, Ry­anair si Blue Air, si unde, potrivit di­rectorului Sutu, incepand de anul viitor vor veni alte companii care vor opera aici, atat curse regulate, cat si chartere. Mai mult decat atat, revenirea tour-operatorului german TUI, anuntata deja in mod oficial de Ministerul Turismului, va reprezenta pentru Aeroportul „Mihail Kogalniceanu” o gura de oxigen, intrucat va aduce un plus de peste 5.000 de pa­sageri, in vara anului 2010, adica incasari mult mai mari.

Nici in 2009 aero­portului nu i-a mers rau din acest punct de vedere, in prima jumatate a acestui an fiind inregistrati 41.818 de pasageri, in crestere cu 81% fata de perioada si­milara a anului precedent. In plus, so­cietatea a inregistrat, la sfarsitul pri­mului semestru, venituri totale de 8.418.969 lei si cheltuieli totale de 8.121.805 lei, obtinand astfel un profit brut de 297.164 lei. Mai mult decat atat, desi a inregistrat rezultate financiare in crestere, pentru a-si mentine clientii pe timp de criza si pentru stimularea ope­ratorilor aerieni, Aeroportul Interna­tional „Mihail Kogalniceanu” a redus, de la 1 septembrie, tarifele de aterizare si de pasageri cu 5%-11%.

Doua firme fac aerotaxi in judetul Constanta

Daca aeroportul va asigura intreaga logistica necesara pentru executarea acestor curse in bune conditii, Aeroserv SRL va pune la dispozitia clientilor, pen­tru inceput, un singur avion de mici di­mensiuni de tip Cessna 172 J, cu o capacitate de trei pasageri. Admi­nis­tratorul Aeroserv SRL, Valentin Duduta, spune ca, in cazul in care, in timpul sezonului estival, vor exista mai multe cereri, firma va suplimenta numarul ae­ronavelor care vor zbura de pe Kogal­niceanu in regim de taxi, intrucat are in dotare mai multe avioane printre care se numara: YR-DAR; YR-DAV, YR-AOB si YR-MAC. Firma din Tulcea, care este auto­rizata sa efectueze operatiuni de su­pra­veghere, reclama aeriana, obser­vatii meteo, operatiuni pentru protectia mediului si operatiuni de cautare si sal­vare, transport si zboruri in interes pro­priu, are mai multi ani de experienta in domeniu, iar pilotii, care vor executa cur­sele aerotaxi, au mii de ore de zbor la ac­tiv. Potrivit lui Valentin Duduta, suc­ce­sul acestui serviciu este garantat prin prisma faptului ca, in anii trecuti, com­pa­nia

a executat mai multe zboruri de agre­ment deasupra litoralului, bazandu-se deja pe un grup de clienti fideli. In ceea ce priveste tarifele, reprezentantii companiei dau asigurari ca acestea sunt competitive cu cele existente deja pe piata si ca vor tine cont de criza. Cu alte cuvinte, pentru o ora de zbor, in regim aerotaxi, clientii vor plati undeva la 200 de euro. Firma care va executa zboruri in regim aerotaxi de pe Kogalniceanu va avea concurenta serioasa din partea companiei, SC Regional Air Services SRL, care detine aerodromul de la Tuzla, judetul Constanta, situat in sudul lito­ralului, la 30 de kilometri de Aeroportul international.

Aceasta companie pune la dispozitia clientilor mai multe aeronave in regim taxi pe clasa medie si lux cu tarife care variaza intre 180 de euro pe ora de zbor (avion Cessna 182 – 3 locuri) si 1400 de euro + TVA/ora de zbor (Hawker Beechcraft Kingair B 200 – 8 locuri), la clasa medie si intre 700 de euro pe ora de zbor (Elicopter Bell 206 – 3 locuri) si 1.500 euro pe ora, de zbor (Bell 206 L-4T – 4 locuri).

Profit de maximum 5% din cifra de afaceri

In momentul de fata, in Romania sase companii presteaza servicii de aerotaxi, iar acest domeniu se afla in continua expansiune, in 2008 cunoscand o crestere de 37%, elanul mai domolindu-se, ce-i drept, in 2009, din cauza crizei financiare. Jucatorii de pe piata spun ca serviciile de aerotaxi nu se mai adreseaza de mult unei categorii restranse de oameni, drept pentru care piata de profil are sanse foarte mari de afirmare ajungand, in cativa ani, chiar sa se compare cu pietele din celelalte state europene.

Aflate inca la inceput, afacerile de profil nu aduc, deocamdata, un profit mai mare de 1%-5% din cifra de afaceri, dar investitorii sunt convinsi ca este loc de mai bine. Potrivit statisticilor oficiale, 65% dintre cursele aerotaxi sunt operate pe relatii interne, o mare parte dintre acestea avand caracter recreativ: filmari aeriene sau zboruri de agrement. Nu sunt putini nici cei care inchiriaza un avion pentru a survola marile orase atunci cand doresc sa isi achizitioneze, de exemplu, o proprietate imobiliara intr-o zona pe care nu o cunosc foarte bine. Alti clienti fideli ai companiilor de aerotaxi sunt firmele care organizeaza zboruri business pentru grupuri de angajati, dar si oamenii de afaceri pentru care timpul inseamna mai mult decat banii pe care ii dau pe un zbor privat. Serviciile de aerotaxi se pot contracta foarte usor, de catre oricine, prin intermediul telefonului, clientii fideli obtinand chiar si discounturi atractive.

Sursa : www.financiarul.com

1 Response to "Aeroportul Kogalniceanu va introduce curse de aerotaxi"

1 | VreauForum.com » Blog Archive » Aeroportul Kogalniceanu va introduce curse de aerotaxi | Constanta …

June 6th, 2010 at 7:02 pm

Avatar

[...] post: Aeroportul Kogalniceanu va introduce curse de aerotaxi | Constanta … Alte articole RepereTaguri Stiri Filme | Filme Online Cu Subtitrari In Limba Romana [...]

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii