Constanta Mamaia Litoral

07 Feb, 2010

Cazare Romania, Ianuarie 2010 cea mai slaba luna privind gradul de ocupare

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Cazare Constanta|Cazare Mamaia|Hoteluri|Turism

In conditiile in care noi in luna Ianuarie am avut un grad mediu de ocupare al apartamentelor de 65 % chiar daca sintem la malul marii, se pare ca in Bucuresti lucrurile nu stau foarte bine, poate si din cauza strategiilor aplicate d ehotelier pina acum.

Acest fenomen insa l-am observat si in Statiunea Mamaia unde mai multe hoteluri cu peste 50 de camere au fost nevoite sa intre in conservare desi in anii trecuti functionau si iarna, citeva exemple din Statiunea Mamaia : Hotel Parc, Hotel Aurora, Hotel Perla.

Ianuarie 2010, cea mai slaba luna din ultimii 20 de ani pentru hotelurile din Bucuresti

Ianuarie 2010 a fost cea mai slaba luna din ultimii 20 de ani pentru hotelurile din Bucuresti, care au fost nevoite sa inchida aproape 30% din camere, pe fondul unui grad mediu de ocupare scazut sub 30%, a declarat agentiei MEDIAFAX Mihai Rijnita, secretarul general al federatiei hotelierilor.

“Ianuarie 2010 a fost cea mai proasta luna din ultimii 20 de ani pentru hotelurile din Bucuresti, atat din punct de vedere al gradului de ocupare, cat si al tarifului mediu”, a spus secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

El a adaugat ca in ianuarie gradul mediu de ocupare a scazut la sub 30%, nivel fara precedent dupa anul 1989.

“La acest grad de ocupare, un hotel abia daca poate sa-si acopere facturile cu utilitatile si sa plateasca partial salariile. Nu se mai pune problema achitarii datoriilor catre stat. Multe hoteluri au inchis etaje intregi, iar camerele au intrat in conservare”, a afirmat Rijnita.

Potrivit oficialului FIHR, in decembrie 2009 si ianuarie 2010, au intrat in conservare mai mult de 3.000 de camere din totalul de peste 10.000 existente in toate hotelurile din Capitala.

“Aceasta cadere dramatica a inceput din decembrie anul trecut si s-a amplificat in ianuarie. Multe dintre hoteluri au disponibilizat sau au trimis in somaj tehnic o parte dintre angajati”, a continuat Rijnita.

El a afirmat ca scaderea drastica a activitatii este cauzata de criza economica si de faptul ca Guvernul nu “s-a miscat” cu proiectele pentru accesarea de fonduri europene, motiv pentru care expertii straini care reprezentau o parte dintre clientii hotelurilor din Capitala nu au mai ajuns in Romania.

Totodata, in ianuarie 2010 au scazut si tarifele, in medie cu 25-30% comparativ cu luna ianuarie a anului trecut.

“Hotelurile de cinci stele au ajuns sa vanda camera la tarife practicate in anii trecuti de hotelurile de trei stele. Din acest motiv, exista o presiune uriasa pe tarifele hotelurilor de trei stele”, a mai spus oficialul FIHR.

Luna ianuarie continua trendul descendent inceput anul trecut.

Institutul National de Statistica a anuntat joi ca la nivelul intregii tari sosirile si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat anul trecut scaderi cu 13,8% si cu 16,4%, fata de anul anterior.

Sursa : www.bloombiz.ro

No Responses to "Cazare Romania, Ianuarie 2010 cea mai slaba luna privind gradul de ocupare"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii