Constanta Mamaia Litoral

18 Feb, 2010

Apartamentele si garsonierele se ieftinesc cu pana la 20%, in 2010

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Regim Hotelier

Personal astept din 2007 aceste stiri dar cred ca noi investitii pentru inchirierea Apartamentelor in Regim Hotelier in Constanta si Mamaia le voi face in 2011.

Preturile locuintelor din Romania vor continua sa scada in acest an, cu 10-15% la noi si cu 15-20% pentru cele vechi, in conditiile in care disponibilitatilebanesti ale potentialilor clienti vor continua sa se reduca, a declarat Adrian Crivii, directorul general al firmei de evaluare Darian.

“Locuintele vechi se vor ieftini cu inca 15-20%, iar cele noi cu 10-15%. In perspectiva activele nu vor fi mai ieftine. In imobiliare se investeste ce ramane din consum, ce ramane din plata energiei care este din ce in ce mai scumpa, din plata gazului, a cheltuielor de retail. Disponibilitatea de economisire va fi scazuta in urmatorii ani si nu vad o crestere a activelor in Romania si mai ales a celor rezidentiale”, a spus Crivii, intr-o conferinta de presa, informeazaMediafax.
Potrivit datelor companiei, in 2008 preturile locuintelor s-au redus in medie cu 30-40%. Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in Bucuresti si Cluj-Napoca,de pana la 40%, respectiv 30%, in timp ce in Timisoara au avut loc cele mai mici reduceri, de pana la 23%. La terenuri, preturile s-au redus si mai mult avand in vedere ca reevaluarile acestui tip de active s-au facut in jos, cu pana la 70-80% fata de 2008.

“Scaderile cele mai mari au avut loc acolo unde au avut cele mai importante cresteri si unde preturile au fost cele mai umflate.In Timisoara, preturile au crescut cel mai putin in anii anteriori si piata a fost echilibrata”, a mentionat Crivii.In opinia sa, doar programul “Prima Casa” ar putea opri scaderea preturilor , deoarece orice interventie a statului pe o piata influenteaza cererea si oferta, unii proprietari ridicand anul trecut preturile pentru a se apropia cat mai mult de limita garantiei de 60.000 de euro.

“E foarte greu insa sa fii eligibil pentru program si s-a vazut si din faptul ca doar jumatate din bugetul pentru 2009, de un miliard de euro, a fost alocat.

Cu 16% din tranzactiile cu credite prin «Prima Casa», programul nu va influenta piata”, a aratat reprezentantul Darian.

In ceea ce priveste locuintele noi, Crivii apreciaza ca principala problema este valoarea terenurilor, preturile foarte mari pe acest segment fiind generatede pretul mare al terenurilor pe metru patrat.”Cand o sa scada componenta speculativa a terenului se vor construi apartamente la preturi accesibile. Pretul pe metru patrat al locuintelor trebuie sa fie corelat cu salariul mediu. In Romania se construieste cu 400 de euro pe metru patrat, daca mai adaugi inca 400 de euro pe metru patrat pentru teren s-aterminat. Nu castiga cine construieste, nici cel care vinde materiale de constructii, ci doar cel cu terenul”, a adaugat Crivii. Firma Darian din Cluj isi desfasoara activitatea prin intermediul a 20 de birouri, localizate in cele mai importante orase din tara, in care lucreaza circa60 de experti evaluatori autorizati.

Sursa : www.bloombiz.ro

No Responses to "Apartamentele si garsonierele se ieftinesc cu pana la 20%, in 2010"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii