Constanta Mamaia Litoral

21 Feb, 2010

Viitorul ne rezervă apartamente mici

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

În perioada de boom imobiliar, piaţa a fost plină de ansambluri rezidenţiale cu apar­ta­mente cu suprafeţe mari. Dar mare par­te din cei care le-au achiziţionat nu mai fac faţă plăţii întreţinerii şi a ratelor. Vremea acestor locuinţe mari a trecut, susţin experţii în cons­trucţii, iar în perioada următoare ce se va cons­trui va fi mult mai raţional adaptat la costurile locuirii. „Pentru apartamentele construite până în anii 2005 s-a ţinut cont de factori precum costurile cu întreţinerea, de capacitatea de încălzire şi iluminare. Se va reveni şi în pe­rioada următoare la acele suprafeţe“, a decla­rat Liviu Daschievici, expert în construcţii.
Puterea de cumpărare a populaţiei a condus cererea spre locuinţe mai mici. Chiar şi prin Programul „Prima Casă“ au fost achizi­ţio­nate în special locuinţe vechi sau locuinţe noi de dimensiuni mai reduse. „În perioada re­centă s-au construit apartamente cu supra­feţe mult mai mari chiar şi decât în ţări mai dezvoltate economic precum Austria sau altele din Vest. Conform unor studii, chiar şi numărul de nou-născuţi e mai mic când accesul la credi­tare e mai dificil“, a declarat Dan Ioan Popp, CEO Impact D&C.
Chiar şi din acest punct de vedere,  nevoia de spaţiu se reduce. „În ţări vestice precum Franţa, Suedia, Norvegia nu sunt de găsit apar­ta­mente de 200 – 300 mp ca la noi. Noi vrem să dăm petreceri în living, dar cei din Vest preferă să o facă în oraş. Chiar şi un a­par­tament de patru camere e raţional să aibă maximum 140 mp“, declară Daschievici.
Semne pentru acest trend se văd în cazul proiectelor din Polonia. Astfel, un studiu Ho­me Broker indică o repoziţionare a cererii spre apartamente cu două camere de 35-40 mp. Pe locul doi sunt cele cu trei camere având su­pra­faţa utilă de 55 mp. Dezvol­ta­to­rilor nu le-a rămas decât să înceapă construcţia unor astfel de proiecte sau, cât încă se mai putea, să le adapteze la cerere pe cele aflate în fazele inci­piente de construcţie.

Sursa : www.sfin.ro

No Responses to "Viitorul ne rezervă apartamente mici"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii