Constanta Mamaia Litoral

01 Mar, 2010

Romania si Bulgaria, cele mai ieftine destinatii de Paste

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Cazare Constanta|Cazare Hoteluri|Cazare Litoral|Cazare Mamaia|Litoral|Turism

Romanii aleg sa-si petreaca Sarbatorile Pascale acasa sau cat mai aproape de tara
Cu buzunarele ”scuturate” de criza, romanii nu se inghe­suie sa-si cumpere pachete de servicii turistice pentru va­can­ta de Paste. Cei care au facut-o au cheltuit in medie 150-200 de euro de persoana pentru acest minicon­cediu, preferate la extern fiind Bulgaria si Grecia. Pensiunile autohtone au vandut pana in acest moment doar 35% din locurile disponibile. Sperantele operato­ri­l­or se indreapta catre cele doua targuri de turism, din luna martie.

Traian Badulescu, purtator de cu­vant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), spune ca, in acest an, cei care si-au cumparat deja bilete pen­tru minivacanta de Paste au cheltuit in medie 150-200 de euro de persoana, su­ma fiind aproximativ egala cu cea alo­cata in 2009 pentru Sarbatorile Pas­cale. Daca la intern raman in top desti­natiile devenite traditionale cu ocazia Sar­batorilor, cu Valea Prahovei in frun­tea preferintelor, pentru extern cele mai cautate de catre romani sunt in acest an Bulgaria si Grecia, urmate de Turcia. Aceasta atat datorita distantei mai apropiate de tara, cat si a raportului corect calitate/pret al pachetelor de ser­vicii. Pe de alta parte, numarul turistilor straini care ne vor vizita tara cu ocazia Sar­batorilor Pascale este foarte mic, spune Gheorghe Fodoreanu, presedin­tele Invitation Romania, pentru ca aces­tia obisnuiesc sa-si petreaca, de regula, Sarbatorile in familie. Bucurestiul este in topul destinatiilor de primavara pen­tru turistii straini, urmat de Valea Pr­a­ho­vei si zona Bucovinei, adauga Gheor­ghe Fodoreanu. Dat fiind ca rezer­varile de tip early-booking s-au epuizat, sperantele agentiilor de turism si ale proprietarilor de hoteluri se indreapta acum, pentru revigorarea vanzarilor, ca­tre cele doua targuri de turism, cel orga­nizat de ANAT la Palatul Parlamentului, in perioada 18-21 martie, si cel organizat de Romexpo intre 25 si 28 martie. La targul ”Holiday Market”, organizat de ANAT, s-au anun­tat deja reduceri la pachetele turistice de pana la 10%.

All inclusive bulgaresc, tot mai apreciat

Cu tarife care incep de la 26 de euro pe zi, in regim all inclusive, la unitati de 4 stele, Bulgaria ramane cea mai ieftina destinatie externa pentru petrecerea Pas­telui si in acest an. Aceasta chiar daca se remarca o usoara majorare a tarifelor fata de cele practicate in 2009, in princi­pal din ca­uza ofertei crescute. Balcik, unde un pachet de servicii de 3 stele, regim demipensiune porneste de la 25 de euro pe zi/persoana si Nisipurile de Aur (de la 28 de euro pe zi/persoana la 5 stele, all inclusive) sunt cele mai ieftine statiuni ale vecinilor nostri de la sud de Dunare.

Pentru cei cu un buget mai restrans, pentru care o zi pierduta cu transportul cu autocarul nu este foarte obositoare, Grecia ramane o alternativa ieftina si pentru Paste, avand in vedere ca tarifele incep de la 200 de euro pentru patru nopti de cazare, cu micul dejun, la unitati de 2 stele din Paralia Katerini. Cei care dispun de un buget ceva mai generos pot opta pentru una din insulele grecesti, accesibile cu avionul, pentru care tarifele sunt minim duble. Astfel, sejurul de Paste la o unitate de 4 stele in Rhodos, din capitala insulei (orasul Rhodos) transport cu avionul, taxe ae­ro­port incluse, regim demipensiune, costa minimum 450 de euro. Daca optati pentru Creta, in aceleasi conditii de ca­zare si transport, tarifele pornesc de la 480 de euro de persoana, in Hersonissos.
Turcia, oferte tentante

Cu un buget de 200 de euro pentru transport si cazare puteti petrece un sejur de patru zile intr-o tara musul­ma­na, Turcia, la o unitate de 3 stele din Istan­bul, cu micul dejun inclus. Pentru transportul cu avionul, pachetele de servicii oferite de agentii incep de la 460 de euro, pentru patru nopti la hote­luri de 3 stele, mic dejun si taxe de ae­ro­port. In acest an, au disparut de pe piata ofertele de petrecere a charterelor catre Antalya. Daca va doriti si va permiteti ceva mai exotic, puteti alege Egiptul, de exemplu la Sharm El Sheikh, daca sunteti dispusi sa cheltuiti cel putin 745 de euro pentru o vacanta de sase zile. In tarif sunt incluse transportul cu avionul, cazarea si demipensiunea la unitati de 4 stele, biletul de avion, taxele de aeroport si de viza.

Cei care dispun de un buget sub 300 de euro isi pot indrepta atentia catre un concediu pe patru roti, cu autocarul, in Austria. Pretul unui pachet care in­clu­de transportul, doua nopti de cazare in Buda­pes­ta la hotel de 3 stele si alte doua in Viena la hotel de 4 stele, micul dejun si masa de Paste costa incepand de la 280 de euro de persoana.

Putine noutati in acest an

In Spania, regiunea Costa del Sol, pre­tul unui pachet care include trans­por­tul cu avionul, taxele de aeroport, sapte nopti de cazare la unitati de 7 stele si pensiune completa porneste de la 485 de euro de persoana. Pentru Barcelona, in perioada Sarbatorilor Pascale, trebuie sa aveti un buget de minimum 600 de euro, pentru cazare si mic dejun la 4 ste­le si transport cu avionul, cu tot cu taxe de aeroport. Tarifele sunt mult mai ri­di­cate pentru Tenerife, insula care se man­dreste cu temperaturi medii anuale care nu scad sub 21 de grade, pretul unui pa­chet aici incepand de la 980 de euro de persoana. Sunt cuprinse transportul cu avionul, taxa de aeroport, sase nopti cazare cu demipensiune la hotel de 4 stele.

Pentru un pelerinaj la locurile sfin­te din Israel si Iordania, este necesar un buget minim de persoana de la 710 euro, la uni­tati de 2 si 3 stele, pentru a ajunge la 860 de euro/persoana pentru hote­lu­ri­le de 4 stele. In tarif sunt incluse trans­portul cu avionul, taxele de aeroport, cazarea sase nopti si doua mese pe zi.

Una dintre putinele noutati in acest an este oferta de Paste in Sicilia, insula pentru care tarifele incep de la 645 de euro pentru o persoana pentru cinci nopti de cazare cu mic dejun la unitati de 3 stele, transport cu avionul si taxe de aeroport, cateva excursii, precum cea la Taormina si Vulcanul Etna.

La pensiuni, grad de ocupare de maximum 35%

In acest moment, la pensiunile din Bucovina gradul de ocupare asigurat deja pentru Paste este de maximum 35%, mai slab decat cel inre­gistrat in perioada similara a anului tre­cut, de­cla­ra reprezentantii Asociatiei de promovare Bucovina. Tocmai de aceea exista la unii operatori discounturi care pleaca de la 10% aplicat la pretul pachetelor de servicii. Cei care isi fac rezervari din timp pot, de asemenea, sa beneficieze de reduceri. In unele pensiuni, copiii care au sub 8 ani beneficiaza de cazare gratis, iar pentru cei peste 8 ani, pretul este la jumatate fata de costul suportat de adulti.

Chiar si asa, repre­zen­tantii agentiilor de promovare a zonei Bu­co­­vina spun ca in acest an, din cauza conjun­cturii economice, se asteapta la un numar mai mic de turisti fata de 2009. „Anul trecut, gradul de ocupare a spatiilor de cazare a fost de 80%. Pentru acest an nu cred ca vom urca mai mult de 60%-70%”, ne-a declarat Petru Apachitei, din cadrul Turism Info Suceava. In plus, operatorii din zona spun ca numarul turistilor straini este scazut, fiind prezenti, cel mult, la noaptea de Inviere de la manastiri. Victor Rusu

Sursa www.financiarul.com

No Responses to "Romania si Bulgaria, cele mai ieftine destinatii de Paste"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii