Constanta Mamaia Litoral

04 Mar, 2010

Cel mai tare hotel din parcare

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Cel mai luxos hotel de 5 stele din Romania va fi deschis in 2012

Grupul de companii Marvel Promotions, dezvoltatorul proiectului rezidential Monte Carlo Palace, a anuntat ca din luna aprilie va demara lucrarile la cel mai luxos hotel de 5 stele plus din Romania, printr-o investitie in valoare de 20 milioane de euro, ca parte a proiectului de lux Galerie Vendome Palace.

Viitorul proiect din centrul Bucurestiului va fi inaugurat in 2012 si va gazdui si o galerie comerciala exclusivista.

Hotelul va fi situat in vecinatatea Athenee Palace Hilton si va avea 120 de camere.

“Acordul este incheiat deja cu un lant hotelier de cinci stele din strainatate, iar constructia va incepe in luna aprilie si va dura 2 ani”, a declarat Edward Popescu, director general Monte Carlo Palace.

Totodata, el considera ca situatia economica actuala reprezinta o oportunitate pentru dezvoltatori, intrucat costurile de constructie au scazut simtitor in ultimul an. Astfel, Edward Popescu declara ca a observat o scadere cu 25% a costurilor, fata de anul 2007, de exemplu, atunci cand lucra pentru proiectul Monte Carlo Palace.

Despre Proiectul Monte Carlo Palace (MCP)

Proiectul a fost finalizat in 2008, iar valoarea totala a investitiei a fost de 18 milioane de euro. Dezvoltatorul proiectului este Marvel Group, detinut de omul de afaceri Christian Popescu, care este plecat de peste 30 ani in strainatate si locuieste de peste 17 ani in Monaco, fiind implicat in industria mobilei, in hotelerie si imobiliare de lux.

Pana la inceputul anului 2008, au fost vandute 70% dintre cele 111 apartamente, iar in anul crizei financiare s-au vandut 8 apartamente. Restul apartamentelor sunt inchiriate in regim hotelier de lux, chiria situandu-se intre 900 si 1.500 euro pe luna.

Domeniul Monte Carlo Palace se intinde pe o suprafata de 5.000 mp situat in zona de nord a Bucurestiului, aproape de Parcul Herastrau, Casa Presei Libere si Aeroportul Baneasa. Complexul cuprinde apartamente cu 1, 2, 3, 4 camere si 3 penthouse-uri cu suprafete cuprinse intre 150 si 250 mp, si terase amenajate de 120 mp respectiv 180 mp.

Ce lanturi internationale ar putea administra hotelul

Desi in ultimii doi ani s-a speculat in legatura cu venirea lantului Hyatt pe piata locala, reprezentantii companiei spun ca nu exista inca niciun contract semnat. “Romania este o tara interesanta, insa pana in prezent nu am semnat niciun contract aici. Ceea ce stim cu siguranta este ca primul hotel Hyatt va fi deschis in Bucuresti”, declara, la finele anului trecut, Gebhard Rainer, director executiv Hyatt pe Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

Cei de la Sheraton, un alt brand international care lipseste de pe piata locala, s-au convins mai repede de oportunitaile de aici si vor deschide primul hotel in Cluj-Napoca.

Astfel, Sigma Towers, la care actionar majoritar este patronul echipei de fotbal CFR Cluj, Paszkany Arpad, a semnat un parteneriat cu operatorul hotelier international care va deschide in Romania hotelul „Sheraton Cluj”.

Si lantul hotelier de lux Kempinski a confirmat interesul pentru piata locala atat pentru un hotel de lux in Bucuresti, cat si pentru o statiune montana. Kempinski detine la Budapesta, Sofia, Istanbul si Moscova unele din cele mai luxoase hoteluri est-europene.

In legatura cu potentialii administratori ai hotelului, Sorin Ionescu, managing partener al companiei de consultanta Fivestar Hospitality, a declarat, pentru Wall-Street, ca, daca este vorba de un hotel de 5 stele plus, atunci ne putem astepta la un Conrad de la Hilton, Le Meridian de la Accor, W si Westin de la Starwood, Sofitel de la Accor sau Missoni de la Rezidor.

“Investitia de 20 de milioane euro este una rezonabila pentru un hotel de 120 de camere si arata reinceperea dezvoltarii pietei hoteliere locale care a fost intrerupta de criza”, adauga Ionescu.

In Bucuresti exista momentan 9 hoteluri de 5 stele: Radisson Blu, JW Marriott, InterContinetal, Howard Johnson, Capsa, Carol Parc Hotel, Crowne Plaza, Athenee Palace Hilton si Grand Continental.

Sursa : www.wall-street.ro

2 Responses to "Cel mai tare hotel din parcare"

1 | Corina Georgescu

March 4th, 2010 at 8:33 am

Avatar

Cunosc acel complex imobiliar din anul 2008, niciodată nu l-aş fi vâzut ca material de hotel de 5 stele… Iar zona în care e amplasat, nu mi se pare ca fiind potrivită pentru un hotel de înaltă clasă. Dar rămâne să vedem.

2 | Cazare Constanta Mamaia

March 4th, 2010 at 9:52 am

Avatar

Din pacate in Romania este o mare problema cu amplasarea acestor tipuri de hoteluri asa cum se intimpla si in Statiunea Mamaia unde Hotelul Vega de exemplu se invecineaza cu Hoteluri `sindicaliste` de 2 stele.

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii