Constanta Mamaia Litoral

08 Mar, 2010

Hotelurile „închisoare” , la mare căutare in America

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Hoteluri

Dupa hotelul in buncar din Elevetia situat la subsol pe piata apr noi nise de cazare.

Dacă te-ai săturat de camerele standard ale hotelurilor şi vrei să încerci ceva nou, poţi alege hotelurile-închisori. Celulele sunt dintre cele mai luxoase, până la cele care au fost păstrate la fel ca în timpul în care funcţionau.

Hotelul The Liberty din Boston, SUA. Situat chiar în inima cartierului Bacon Hill, din exterior ai zice că e o biserică, de mai aproape însă, îţi dai seama că este vorba de un hotel. Închisoarea a fost construită în 1851, iar în 1973, cei mai notorii criminali ai vremii protestaseră impotriva condiţiilor de trai oferite, iar unitatea a fost declarată nepotrivită pentru deţinuţi.

Astăzi, clădirea operează ca un hotel luxos de patru stele. Preţurile sunt pe măsură: o singură noapte de cazare pentru o celulă dublă costă 271 de euro. În schimb, transportul cu avionul este mai ieftin decât în alţi ani: spre exemplu, pentru perioada 18-24 martie, un bilet dus-întors cu tot cu taxe la costă 576 de euro pentru o persoană.

Hotelul Langholmen din Stockholm, Suedia. Situat în centrul oraşului, fosta închisoare şi-a încetat activitatea în 1975.

Acum doi ani, camerele au fost renovate şi nu sunt puţini cei care îi trec pragul. Administratorii hotelului au pus la cale tot felul de evenimente, cum ar şi jocul de-a prizonierii. Participanţii primesc hainele vărgate şi sunt împărţiţi în două grupuri, li se dă o pungă goală, în care trebuie să strângă banii pentru cauţiune după un plan al jocului dinainte stabilit.

Toată distracţia, care dureză două ore şi include şi o petrecere de final cu meniu, costă 56 de euro. Cât despre cazare, preţurile sunt pentru toate buzunarele. Pentru o noapte, o celulă dublă la hostel costă 35 de euro de persoană, iar pentru o celulă de patru persoane, tariful este de 30 de euro de persoană. La hotel, preţurile sunt mai mari, de 200 de euro pe noapte pentru o celulă dublă, cu mic dejun inclus. Biletul de avion pentru o singură persoană cu tot cu taxe costă 206 euro.

Hotelul Lowengraben din Luzern, Elveţia. Stabilimentul a fost construit în 1862 şi a fost „casa” deţinuţilor pînă în 1998. Clădirea a fost reabilitată, iar camerele oferă acum un lux de care prizonierii nu au avut parte în timpul şederii lor. Vă puteţi caza în biroul directorului, în bibliotecă sau în celulele deţinuţilor.

Pentru cei care vor să încerce senzaţii tari, există şi celulele „unplugged”, unde pentru 50 de euro puteţi experimenta o noapte de deţinut. Preţurile variază de la 122 la 229 de euro, iar un bilet de avion dus-întors până la Zurich costă 150 de euro cu tot cu taxe. De la Zurich se mai fac 50 de minute până la Luzern.

Hotelul Karosta, din Liepaja, Letonia. Fosta închisoare este considerată a fi mult mai surprinzătoare decât Alcatraz-ul, unde cei care vor să experimenteze cu adevărat viaţa de deţinut vor dormi pe paturi de oţel şi vor avea parte de tratament şi de o masă în stilul închisorii, de la ora nouă seara, până a doua zi dimineaţa. Preţul pentru o astfel de noapte este de 20 de euro de persoană, iar pentru 3 euro, puteţi face şi un tur de o oră al labirinturilor de la subsol la lumina unor torţe.

Construită în 1900, închisoarea a găzduit revoluţionari, ofiţeri ai armatei ţariste, dezertori ai Wehrmacht-ului, inamici ai oamenilor din timpul lui Stalin, soldaţi din armata sovietică dar şi din cea letonă. Un bilet de avion dus-întors cu tot cu taxe costă 130 de euro pentru o persoană. Un drum cu autobuzul de la Riga la Liepaja costă în jur de 10 euro, iar cu trenul tariful este de aproape 20 de euro.

Sursa : www.cotidianul.ro

No Responses to "Hotelurile „închisoare” , la mare căutare in America"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii