Constanta Mamaia Litoral

11 Apr, 2010

Cat de fericit te face o calatorie?

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Un articol interesant gasiti pe blog.turism-360.ro

Majoritatea suntem de parere ca vacantele sunt foarte importante pentru relaxare, pentru eliminarea stresului de la servici. Un studiu foarte interesant s-a facut in Olanda, pentru a determina ce efect au vacantele asupra nivelului de fericire al unui individ.

Studiul s-a realizat cu ajutorul a 1,530 de studenti (dintre care 975 au avut o vacanta) din Olanda. S-a examinat starea mintala a celor care au plecat in vacanta dinainte si dupa momentul fericit, iar datele obtinute astfel au fost comparate cu datele celor care NU au avut parte de vacanta in acel an. Ce au descoperit cercetatorii de la Universitatea Breda unde s-a facut studiul este ca pregatirea unei vacante este o sursa mai mare de fericire pentru oameni decat chiar vacanta in sine.

Cei care s-au intors din vacanta, zicand ca a fost relaxanta, nu au fost mai fericiti sau binedispusi decat colegii lor care au ramas sa lucreze. Singurii la care starea de fericire s-a prelungit cu inca doua saptamani, sunt cei care au declarat ca au avut o vacanta “foarte” relaxanta. Unul dintre motive este ca vacanta in sine este o sursa de stres, in vreme ce oamenilor le face placere sa-si faca planuri si sa vorbeasca despre unde vor merge si ce vor face.

Astfel cercetatorii au ajuns la concluzie care ia forma unui sfat. Din moment ce pregatirea unui concediu este o sursa mare de placere si de fericire, atunci ar trebui sa repeti aceasta etapa de cate ori ai ocazia. In loc sa pleci in vacanta pentru doua saptamani, mai bine imparte-ti concediul in doua vacante de o saptamana.

No Responses to "Cat de fericit te face o calatorie?"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii