Constanta Mamaia Litoral

29 Oct, 2010

Idei pentru doamna Udrea :)

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Blog

Cum ajută turismul gay la creşterea economică a Suediei

În Suedia, guvernul a investit în turismul gay-friendly printr-o reţea de hoteluri şi localuri, la care a aderat şi o companie aeriană. Această politică s-a dovedit a fi un adevărat succes şi o mină de aur pentru economia ţării.

Stockholmul mizează pe turismul gay şi câştigă pariul. Este în creştere puternică numărul de sosiri în capitala suedeză şi mai ales în unităţiel care au aderat la iniţiativa promovată de guvern şi sprijinită de oficiul turismului local. A fost înfiinţat şi un birou în acest sens: “Stockholm Gay & Lesbian Network”, la care au aderat hoteluri, discoteci şi chiar compania aeriană SAS, scrie revista L’Espresso, citată de Agerpres.

S-a plecat de la rezultatele unor studii: gay-ii călătoresc aproape întotdeauna singuri, sunt în căutare de companie, au un nivel cultural ridicat, adesea sunt profesionişti şi cheltuiesc mai mult decât media. Cu alte cuvinte, sunt printre clienţii cei mai buni pentru hoteluri şi restaurante. Prin urmare, turismul “LGBT” (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) unul din sectoarele-cheie ale economiei. Stockholmul este exemplul cel mai semnificativ.

Toleranţa şi deschiderea faţă de orice formă de diversitate îşi are rădăcinile în trecut. Deja în 1994, parlamentul a aprobat o lege pentru reglementarea convieţuirii între persoane de acelaşi sex. Anul trecut, Biserica suedeză a fost prima instituţie creştină care a oficiat căsătorii gay. După instituţii, a venit vremea ca şi economia să descopere potenţialităţile lumii gay, iar acum Stockholmul se transformă în capitala europeană a turismului gay.

Administraţia oraşului şi guvernul central investesc în fiecare an 100.000 de euro pentru promovarea şi organizarea Gay Pride, în luna august – 50.000 de participanţi şi 500.000 de spectatori, cărora trebuie să li se adauge costurile personalului care se ocupă de eveniment.

Compania aeriană SAS a aderat de asemenea la reţea şi a lansat zilele acestea concursul “Love is in the air”. Cuplurile de homosexuali care vor dori să participe pot câştiga o căsătorie oficiată în zbor pe ruta Stockholm-New York, cu luna de miere inclusă în pachetul-cadou.

Dar au aceste investiţii un efect concret asupra buzunarului operatorilor turistici locali? “Cu siguranţă că da, chiar dacă este dificil să cuantifici succesul proiectului, având în vedere că turiştilor nu li se cere să-şi spună orientarea sexuală. Cert este că în structurile legate la reţea numărul turiştilor este în creştere constantă, la fel ca şi numărul vizitatorilor site-ului nostru. Avem şi unele confirmări economice. Potrivit unui sondaj, cifra de afaceri a operatorilor de structuri gay a crescut cu 100.000 de euro în doi ani”, spune Guggenberger.

La aceasta se adaugă şi alţi factori, precum cererea crescândă pentru revista gay “Qx” şi harta gay a oraşului, distribuite în hoteluri.

Guggenberger a definit trei valori fundamentale prin care Stockholmul se plasează ca ţintă turistică: deschiderea, respectul şi diversitatea. Acestea se traduc în cursuri de sensibilizare faţă de comunitatea gay pentru personalul din structurile respective, dintre care multe sunt certificate “gay welcoming” de agenţia internaţională Tag Approved.

Sursa Romania Libera

No Responses to "Idei pentru doamna Udrea :)"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii