Acvariul-Constanta

Acvariul din Constanta.

Primul acvariu public din Romania a fost inaugurat la 1 mai 1958. Cladirea care il adaposteste construita la inceputul sec. XX a trebuit reamenajata in totalitate, ea avand pana in anii 1950 alta destinatie. Din acest motiv constructia nu corespunde exigentelor unui acvariu modern. Cu toate acestea acvariul constantean a ramas cea mai mare institutie de acest gen din tara, desi ulterior si alte muzee de stiinte ale naturii au infiintat sectii cu acelasi profil.

Spatiul expozitional este destinat prezentarii expozitiei permanente de fauna si flora acvatica in 57 de bazine, dar si expozitiilor temporare cu tematici de biologie si ecologie acvatica. Patrimoniului sau expozitional este format in exclusivitate din organisme vii dar acvariul constantean detine si colectii naturalizate de pesti si nevertebrate marine si dulcicole, apartinand faunei acvatice din diferite zone geografice ale globului.

Acces : Linii Autobuz 2, 42, 44, 49, 51, Linii Trolebuz 48, Statia Poarta 1 Port Constanta. Locatie : B-dul Elisabeta, nr. 1 Faleza Casino Constanta.

Telefon : 0241 611 277

Program : Zilnic 09.00 - 18.00

Tarife : 8 lei / persoana

Tarife : 4 lei / elevi, studenti

Alte obiective de vizitat