Constanta Mamaia Litoral

25 Jun, 2008

Pretul apartamentelor vechi a scazut cu 5%

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Turism

Pretul apartamentelor vechi a scazut cu 5%

“In timp ce indicele apartamentelor noi se situeaza la nivelul de 1.909 euro/mp, pastrand, practic, nivelul lunii precedente, indicele apartamentelor vechi inregistreaza o scadere de 5%, coborand de la 1.892 de euro pe metru patrat, in aprilie, la 1.808 euro/mp, in luna mai. Aceasta depreciere este efectul scaderii numarului de tranzactii pe piata din lunile aprilie-mai si a fost posibila datorita caracterului subiectiv al preturilor apartamentelor vechi”, se arata intr-un comunicat al Colliers” class=’linkuri’>Colliers.

Indicele Bucharest Real Estate pentru apartamente vechi a scazut in februarie, dupa ce, calculat pe ultimii doi ani, a crescut neintrerupt. Astfel, daca, in ianuarie, pretul mediu al unui apartament in Bucuresti era de 1.826 de euro metrul patrat, in luna februarie, a coborat la 1.776 de euro.

In martie, pretul a urcat la 1.887 de euro, iar in aprilie, la 1.888 de euro. Analiza pe luna mai a diviziei rezidential a Colliers arata ca indicele preturilor locuintelor din Bucuresti – noi si vechi – a inregistrat, in a cincea luna a anului, o valoare de 1.843 de euro/mp, cu 45 de unitati sub valoarea din aprilie, continuand trendul oscilant de la inceputul anului.

“In ciuda acestei scaderi cu 2,4%, pretul locuintelor se mentine peste valoarea inregistrata in luna ianuarie 2008, de 1.826 de euro/mp, iar minimul atins in primele cinci luni este inca destul de departe, preturile mai avand de coborat 67 de unitati pentru a trece acel prag”, se precizeaza in comunicat.

Raportat la primul trimestru al anului trecut, preturile au crescut insa cu 34%. “Cresterile procentuale din anii precedenti vor fi mai greu de atins, acestea presupunand majorari unitare din ce in ce mai mari. In plus, se inregistreaza deja valori mai mici de crestere unitara fata de cele din anii precedenti”, apreciaza autorii indicelui.

www.standard.ro

No Responses to "Pretul apartamentelor vechi a scazut cu 5%"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii