Constanta Mamaia Litoral

18 May, 2009

Hotelierii de pe litoral sunt sceptici in ce priveste tichetele de vacanta

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Apartamente si Garsoniere|Cazare Constanta|Cazare Hoteluri|Cazare Litoral|Cazare Mamaia

Hotelierii de pe litoral sunt sceptici in ceea ce priveste cresterea numarului turistilor, in 2009, odata cu introducerea tichetelor de vacanta, exprimandu-si chiar temerea ca tichetele nu vor putea fi utilizate incepand din acest an.
“De la anul, poate vor fi tichetele de vacanta, dar nu din vara asta. Tichetele trebuie tiparite. Inca nu se stie cine le tipareste sau de unde se recupereaza acesti bani. Nu stim ce sa facem daca turistul vine cu tichetul direct la receptie, ce tarife sa aplicam, de receptie sau de agentie”, a declarat Saladin Agiacai, proprietarul unui hotel din statiunea Mamaia.

Hotelierii nu trebuie sa “isi puna baze foarte mari” in tichetele de vacanta, a sustinut, la randul sau, presedintele Asociatiei patronale Mamaia, Nicolae Bucovala. “Cei de la Ministerul de Finante ne-au promis ca, in maximum doua saptamani, vor nominaliza operatorii care vor emite tichetele de vacanta si apoi vom vedea ce se va intampla. Eu, ca hotelier, prefer sa nu ma incurc cu tichetele de vacanta, ci asta s-o faca agentia de turism”, a afirmat Bucovala.

El a mentionat ca “a semnalat” Ministerului Turismului ca si hotelierii “trebuie sa intervina in normele de aplicare a legii privind tichetele de vacanta, acolo unde se mai pot face modificari”. “Sub trei zile, tichetul de vacanta nu functioneaza, deci trebuie cel putin trei zile de sejur. Daca turistul vine direct la receptie cu tichetul si isi cumpara trei zile, mie ca hotelier nu imi interzice nicio lege sa nu ii ofer pretul de receptie care poate fi cu 20, 30, 40% mai mare decat tariful de contract. Aici trebuie sa inteleaga turistul ca trebuie sa mearga cu tichetul la agentia de turism pentru a-si cumpara, de exemplu, zece zile la mare, zece la munte si astfel face un circuit inchis”, a explicat Bucovala.

Potrivit presedintelui Asociatiei patronale Mamaia, s-a vehiculat ideea ca hotelierul sa stabileasca un alt tarif la receptie pentru cei ce folosesc tichetele de vacanta, idee care nu este agreata de agentii economici. “Daca venim cu un alt tarif, ne batem cap in cap cu agentia de turism. Ce tarif sa facem? Unul intermediar? Nu se poate asa ceva. Turistul trebuie sa mearga cu tichetul de vacanta la agentia de turism”, a subliniat Bucovala.

Discutiile despre turismul pe litoralul romanesc in anul 2009, la care au participat agenti economici de pe litoral si reprezentanti ai Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, au avut loc cu prilejul deschiderii Salonului de dotari hoteliere si alimentatie publica, manifestare ce se desfasoara, in perioada 18-21 martie, in statiunea Mamaia.

No Responses to "Hotelierii de pe litoral sunt sceptici in ce priveste tichetele de vacanta"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii