Constanta Mamaia Litoral

22 Apr, 2010

A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival

Posted by: Cazare Constanta Mamaia In: Cazare Constanta|Cazare Mamaia|Mamaia|Turism

Se demontează gardurile de stuf, se adună scoicile şi se afânează nisipul

Oficial, sezonul estival se va deschide pe data de 1 mai 2010. Neoficial, ca în fiecare an, turiştii încep să vină la mare abia prin iunie. Cu toate acestea, autorităţile au demarat deja acţiunea de pregătire a plajelor. Se pare că tinerii care vor alege să petreacă minivacanţa de 1 mai pe malul Mării Negre, dar şi constănţenii ieşiţi la promenadă se vor putea bucura de un nisip curat. Cât despre îmbăierea, primele teste privind calitatea apei vor fi făcute abia cu două săptămâni înainte de deschiderea sezonului estival, cel neoficial.

Până atunci însă, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a început deja să primenească plajele pentru a-şi întâmpina turiştii. „În fiecare an în luna martie, instituţia noastră demarează lucrările de reabilitare a tuturor suprafeţelor de plajă după sezonul rece. Acestea cuprind mai multe etape, atât de igienizare, cât şi de colectare a cochiliilor şi afânare a nisipului”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al ABADL.

Echipe de muncitori realizează igienizarea manuală a nisipului, pentru îndepărtarea corpurilor străine, lemnoase şi fieroase, şi adună gunoaiele adunate peste iarnă. Ulterior, deşeurile rezultate sunt transportate la punctele de colectare sau la containere. Tot în această perioadă se demontează gardurile de stuf, instalate la începutul iernii, pentru a proteja împotriva eroziunii eoliene. Apoi se fac lucrări de degajare a depozitelor de nisip din dreptul gardurilor de protecţie şi nivelarea acestora cu încărcătoare de mare capacitate şi lucrări de nivelare a suprafeţelor de plajă cu utilaje terasiere. Scoicile aduse de valuri şi furtunile puternice din perioada iernii vor fi adunate şi transportate, iar mijloacele de transport vor căra depozitele de nisip din zonele cu acumulări în zonele deficitare. Ultima etapă presupune afânarea stratului de nisip şi ecologizarea acestuia prin folosirea unor maşini specializate în prelucrarea, afânarea şi aerarea stratului de nisip în profunzime.

Sursa : www.cugetliber.ro

No Responses to "A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival"

Comment Form

Holiday Apartments Constanta Romania

Rent A Car / Automobile de Inchiriat

Adresa ta de E-mail:

FeedBurner

Blog de cazare pe Litoral

Aici gasiti informatii legate de cazarea in regim hotelier in apartamente si garsoniere in sistem self cathering in Mamaia si Constanta.

Rezervare Online

Apartamentul Seaview Constanta
Apartamentul Seaview

Apartamentul Frezia Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Iris Constanta
Rezervaţi acum Online

Apartamentul Penny Constanta
Apartamentul Penny

Apartamentul Coralia Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Hera Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Tania Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Maria Mamaia
Rezervaţi acum

Apartamentul Sophia Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Ekon Mamaia
Apartamentul Ekon

Apartamentul Summer Land Mamaia

Apartamentul Athena Mamaia

Comentarii clienti

Rezervari Online

Trip Advisor

Fotografii